zo. jan 19th, 2020

Opinie020

Niet links, niet rechts, maar confronterend!

Amsterdam opnieuw ‘pretpark’ voor ratten na 2023

2 min read

Amsterdam opnieuw pretpark voor ratten?

Nederland krijgt over een paar jaar te maken met een serieuze ratten- en muizenplaag. Daarvoor waarschuwt het Kennis- en Adviescentrum Dierplagen.

Oorzaak voor de aanstaande plaag zou het overheidsbesluit zijn om boeren en burgers het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen te verbieden. “Dit wordt een nog veel grotere calamiteit dan de eikenprocessierups”, zegt de directeur van het Kennis- en Adviescentrum Dierplagen in De Telegraaf. “Helaas zal men het zich pas realiseren als de ratten en muizen over straat rennen.”

Voor Amsterdam is dit echt heel slecht nieuws. Overal in de stad ligt nu al heel lang en veel afval waar de dieren op afkomen. Er is nu al veel overlast en in het centrum lopen nu al ratten op straat.
De gemeente zal nu al plannen moeten ontwikkelen hoe  men wil voorkomen dat Amsterdam een pretpark voor ratten kan worden. Dat kan maar op één manier voorkomen worden; namelijk kiezen voor afgesloten ondergrondse afvalcontainers. Amsterdam moet zo snel als mogelijk afstappen van de afvalzakken voor de horeca. De horeca zal moeten overstappen op afsluitbare containers, ook als is dat soms onhandig.
Boetes voor het dumpen van voedsel op straat kunnen het beste verhoogd worden tot 500 euro of tien zaterdagen vuil opruimen in de stad. Voor bedrijven respectievelijk 5000 euro en 100 dagen.
Ondergrondse afvalcontainers zijn duur, maar er is geen andere oplossing. Amsterdam kan niet wachten tot 2023 en zal vanaf nu gefaseerd moeten overstappen op ondergrondse containers. Het is overigens pure politieke onwil dat het afvalprobleem in onze stad na 20 jaar nog steeds niet is opgelost.

(Opinie020 zal een raadsadres hierover indienen, zodra er een reactie is van de gemeenteraad gaan we deze publiceren)

Wij zijn benieuwd naar uw opinie. Hieronder kunt u reageren op dit artikel en de reacties van andere lezers.
Uw opinie over een willekeurig onderwerp kunt u ter publicatie aanbieden via de volgende pagina >>

Please follow and like us:
error

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
error

Deel dit artikel