ma. feb 24th, 2020

Opinie020

Niet links, niet rechts, maar confronterend!

Bij1 monument hoort in Amsterdam!

1 min read

Een trots monument in plaats van een somber monument!

Een alternatief voorstel.

Kerwin Duijmeijer

Door Silvana Simons (Bij1) is voorgesteld om een gedenksteen te plaatsen voor de in 1983 vermoordde Kervin Duijnmeijer. Racisme is toen niet bewezen geacht, maar is altijd aan die verschrikkelijke moord, door een leeftijdgenoot, blijven kleven.
De moord is ruim 35 jaar geleden en gelukkig zijn er daarna in Nederland geen moorden gepleegd met een racistisch motief. Althans zover bekend. Daar mag Nederland trots op zijn!
Maar er zijn in Amsterdam en in de rest van Nederland nog heel veel andere (onschuldige) mensen vermoord. Ook die mensen gun ik een monument. Maar een stad vol met gedenkstenen is een sobere stad…
Het voorstel van mw. Simons klinkt sympathiek, maar ze maakt wel onderscheid tussen verschillende slachtoffers van verschrikkelijke geweldsmisdrijven.
Laten we juist vieren dat in Amsterdam en Nederland na de tweede wereldoorlog, (bijna) geen mensen zijn vermoord met een racistisch motief. Laten we de aandacht vestigen op het positieve in plaats van het negatieve! Laten we de wereld tonen dat hier heel veel nationaliteiten samen kunnen leven, met gemopper maar zonder verschrikkelijke grote problemen.
Als er dan toch een monument moet komen, dan eentje waarin al die nationaliteiten Bij1 in zijn verzameld. Zo’n monument hoort bij de stad!

Dit voorstel is in ingediend bij de gemeente Amsterdam.

Wij zijn benieuwd naar uw opinie. Hieronder kunt u reageren op dit artikel en de reacties van andere lezers.
Uw opinie over een willekeurig onderwerp kunt u ter publicatie aanbieden via de volgende pagina >>

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
error

Deel dit artikel