vr. apr 3rd, 2020

Opinie020

Niet links, niet rechts, maar confronterend!

De felle toonzetting van Bij1 bindt de samenleving niet, maar drijft deze zelfs uiteen.

Na Burgemeester Halsema is Silvana Simons vermoedelijk de meest besproken Nederlandse politica op het internet. Ladingen vol met kritiek hoort natuurlijk een beetje bij politiek. Mensen hoeven het niet met elkaar eens te zijn. Een debat mag en moet openlijk gevoerd kunnen worden. Mits het voldoet aan de fatsoensnormen en niet in strijd is met de wet.

Silvana Simons

Partijleider Silvana Simons van Bij1 formuleert zelf vaak niet diplomatiek en lokt daardoor heel wat nog mindere diplomatieke reacties uit.  Discussies over en met Silvana Simons begonnen extreem, werden extremer en nu heeft ze er zelf opnieuw een schepje bovenop gedaan.  Op haar website Bij1.org schrijft ze:

 “Het Nederland dat de rest van de wereld aanspreekt op het schenden van de mensenrechten is ook het Nederland dat actief meewerkt aan de dood van vluchtelingen die verdrinken in de Middelandse Zee”.

Dat is nogal wat, actief meewerken aan de dood van vluchtelingen. Dat klinkt als moord, misschien doodslag…

Voor opinie020 is dit een aanleiding om haar te vragen wat ze nu precies heeft bedoeld,  waarmee ze haar beschuldigingen kan onderbouwen en of ze aangifte hiervan gaat doen.

De toon maakt de muziek

Opvallend bij alle publicaties van Bij1 op Facebook en de website is de toon waarmee men communiceert. Heel beschuldigend, negatief en men komt niet met oplossingen die door de Nederlandse regering gerealiseerd kunnen worden.

Heel vaak worden verwijten en beschuldigingen geuit naar de ‘witte mannen’. Als je het woord  witte vervangt in zwarte, dan kan je er zeker van zijn dat iemand een aanklacht indient voor racisme.

Is die toon van Bij1 effectief?

Niet mogelijk door de felle beschuldiging van racisme

Vermoedelijk niet. Laten we eens kijken naar het zwartePietdebat. Het debat is begonnen met de felle en zware beschuldigingen van racisme. Maar dat is nooit de bedoeling geweest van het Sinterklaasfeest. Het is een interpretatie en ervaring van een aantal mensen. Zonder die zware beschuldiging van racisme had Nederland al zeker vijf jaar uitsluitend regenboogPieten gehad. Maar nu is het een prestigekwestie geworden. De grote verliezer zijn de kinderen en het integratie- en het discriminatiedebat.

De felle toonzetting van Bij1 bindt de samenleving niet, maar drijft deze zelfs uiteen. 

Een reactie van  Silvana Simons plaatsen we uiteraard op deze site.

Aanvullende interessante artikelen en / of websites:

Website Bij1 >>
Artikel met beschuldigingen door Bij1 >>
Profiel Silvana Simons >>
Verschil moord en doodslag >>
Het ZwartePietDebat >>
Boek discriminatiemythe >>

Wij zijn benieuwd naar uw opinie. Hieronder kunt u reageren op dit artikel en de reacties van andere lezers.
Uw opinie over een willekeurig onderwerp kunt u ter publicatie aanbieden via de volgende pagina >>

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
error

Deel dit artikel