di. jan 21st, 2020

Opinie020

Niet links, niet rechts, maar confronterend!

Gewetenloos doorprocederen voor verblijfsvergunning

2 min read

De twee Armeense kinderen uit Amersfoort Lili (12) en Howick (13) mogen niet in Nederland blijven en mogen worden uitgezet naar hun geboorteland. Dat heeft de Raad van State beslist in hun asielprocedure. De staatssecretaris heeft volgens de hoogste bestuursrechter terecht een asielvergunning geweigerd. Voor de kinderen is dit natuurlijk ontzettend triest. Ze zijn hier opgegroeid en hebben geen herinnering aan hun vaderland. Iedereen zal deze kinderen gunnen dat ze ons land mogen blijven. Je gunt alle kinderen om op te groeien in ons rijke en veilig Nederland.

Het is natuurlijk triest dat een asiel- en bezwaarprocedure tien jaar kan duren. Er moet echt geprobeerd worden om dit te verkorten naar maximaal 2 – 3 jaar, maar dat wordt al jaren geprobeerd en het lukt niet. Dat komt natuurlijk ook door de zogenaamde belangenbehartigers en adviseurs. Telkens maar in bezwaar en beroep gaan en alles proberen te vertragen is een tactiek die in bijna elke casus wordt toegepast Een nieuw kabinet kan immers de regels en procedures weer veranderen.
Een tactiek die soms succesvol is, maar meestal niet.  Daarom is het onmenselijk om wanhopige mensen een valse laatste strohalm voor te houden, zodat ze blijven hopen op een hele kleine kans. Iedereen in de omgeving van Lili en Howick kon weten dat de kans op een asielvergunning gering was. De kinderen hadden daar op voorbereid moeten worden.
Door telkens alle procedures te vertragen, steeds maar in bezwaar en beroep te gaan is de uitzetting jaren gerekt. Met als resultaat dat nu twee tieners ons land moeten verlaten.  De zogenaamde adviseurs en deskundigen moeten zich toch eens gaan realiseren dat ze in dit drama een zeer grote en dubieuze rol hebben gespeeld en hiervoor verantwoordelijk zijn. Ze hebben een risico genomen in een zaak die vooraf al kansloos was.

Gewetenloos doorprocederen om je gelijk te halen is zeker niet in het belang geweest van deze kinderen. Het is een vorm van kindermishandeling. Zelfs als nu alsnog mogen blijven!
Wat mij betreft starten deze zogenaamde hulpverleners en belangenbehartigers nu een fonds zodat de kinderen een goede nieuwe start kunnen maken in hun vaderland en daar volop begeleid kunnen worden.  Nederland zal vast en zeker zorgen voor een leuk bedrag.
Excuses van de zogenaamde belangenbehartigers en deskundigen aan de kinderen zijn ook op zijn plaats. Ze hadden zich moeten realiseren dat eindeloos doorprocederen in een kansloze zaak niet in het belang is van deze kinderen en misbruik maken is van ons rechtssysteem. fff

Please follow and like us:
error

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
error

Deel dit artikel