di. jan 21st, 2020

Opinie020

Niet links, niet rechts, maar confronterend!

Halsema toont lef, maar Amsterdam kan het niet alleen

1 min read

Bij nieuwe onthullingen is er nog maar één optie: aftreden

Burgemeester Halsema toont lef met haar Wallen aanpak. De komende jaren zal duidelijk worden wie de baas is in de stad.  Het stadsbestuur of de onderwereld.

Vermoedelijk zal dan geconcludeerd worden dat de onderwereld en bovenwereld te veel met elkaar verbonden zijn. Juist door die min of meer onzichtbare verbondenheid, het grijze gebied, zal blijken dat het zeer moeilijk is om nu eens echt door te pakken op de Wallen.
Daardoor kan de gemeente Amsterdam het niet meer alleen. Daar is ingrijpen voor nodig van de Rijksoverheid. Maar zelfs de Rijksoverheid opereert niet effectief in andere regio’s waar de onder en bovenwereld met elkaar verbonden zijn zoals in het  zuiden van het land met de xtc productie.

De aangekondigde plannen zullen, zoals we dat eerder al hebben gezien, veel geld kosten en uiteindelijk niets opleveren als de Tweede Kamer niet wil ingrijpen in Amsterdam. Maar Amsterdam is helaas vaak te trots om zwakte toe te geven en om hulp te vragen. Een bewonersopstand zoals de stad die eerder gekend heeft kan mogelijk de politiek de ‘ballen’ geven die hiervoor nodig zijn, maar ook de bewoners vrezen de onderwereld en komen niet in opstand maar vluchten het centrum uit voor alle overlast.

Please follow and like us:
error

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
error

Deel dit artikel