di. jan 21st, 2020

Opinie020

Niet links, niet rechts, maar confronterend!

Heeft extreem links niets geleerd van haar dubieus verleden?

2 min read

Inbraak Duijvendak

In het Parool van maandag 12 augustus 2019  wordt in bijna twee pagina’s aandacht besteed aan Extincion Rebellion. Een klimaatbeweging die in oktober het verkeer in de stad wil ontregelen. De oprichtervan deze beweging (Roger Hallam) hoopt op veel arrestaties waardoor er volgens hem gratis media aandacht ontstaat en de beweging kan groeien. Kortom, ze willen bewust en in georganiseerd verband de wet behoorlijk overtreden.

Volgens Roger Hallam is dat een goede strategie. Hallam zelf is de laatste twee jaar al tien keer gearresteerd. Met zijn acties  heeft hij ook grote verkeersblokkades in Londen georganiseerd met behoorlijk wat financiële schade. Hij richt zich vooral op (naïeve ) jongeren om zijn acties te steunen, maar vergeet daarbij dat ze als ze hem volgen ook een strafblad riskeren waar ze dan de rest van hun leven last van hebben, ze krijgen dan immers geen verklaring omtrent gedrag meer. Juist jongere realiseren zich dit niet.

In georganiseerd verband de maatschappij proberen te ontwrichten om ze voor jou ideeën proberen te winnen is niet echt democratisch. Sterker nog het is een bedreiging voor de democratie en zal alleen maar zorgen voor een verharding van de standpunten.

Opmerkelijk is dat extreem links niets of weinig geleerd heeft van eerdere forse uitglijders: denk aan de politieke moord op Pim Fortuijn, de RARA aanslagen, de aanslag op de Centrum Democraten waarbij mevrouw Janmaat een been verloor ,de aanslag op staatssecretaris Kosto, de inbraken door de Wijnand Duijvendak, de huidige top adviseur van Groenlinks partijleider Jesse Klaver.

Extincion Rebellion kan zeker gebruik maken van het recht om te demonstreren, maar door bewust de wet te willen overtreden is het een gevaarlijke organisatie en een bedreiging voor ons land. Indien mogelijk zal zeker overwogen moeten worden om Roger Hallam en zijn buitenlandse handlagers de toegang tot ons land te ontzeggen.

Maar de beste oplossing is om Extincion Rebellion een lesje ‘polderen’ te leren, een Nederlands ‘product’ waar we trots op zijn!

Please follow and like us:
error

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
error

Deel dit artikel