di. jan 21st, 2020

Opinie020

Niet links, niet rechts, maar confronterend!

Het groene geweten is flexibel..

1 min read

Voor u ontbost!

Een paar keer per jaren lezen we in ‘ons’ Parool dat Amsterdammers protesteren tegen het kappen van een paar bomen. De ontbossing van het Amazonegebied houdt zelfs wereldleiders bezig. Nederlanders zijn dakloos omdat door milieu normen  te weinig woningen gebouwd kunnen worden. De milieu druk op de boeren is groot, hun levenswerk dreigt vernietigd te worden samen met een toch wel belangrijk onderdeel van onze economie, dat allemaal voor het milieu..

In december laten we heel enthousiast miljoenen bomen kappen in Nederland en ver buiten de Nederland. Bomen waarmee je een ontzettend mooi een groot luchtzuiverend bos kunt realiseren.

Kerstboom op de Dam: 40 jaar groeien, 4 minuten zagen


De jaarlijkse Kerstbomen op de pleinen, zoals de Dam en Nieuwmarkt maken heel wat kilometers door de lucht of met een vervuilende vrachtauto’s. Toch staan Amsterdammers, onder aanvoering van ‘groene’ politici te juichen als de lichtjes in de bomen weer aangaan. Elk jaar weer. Het is blijkbaar veel makkelijker om grote offers van anderen te vragen dan zelf een kunstboom te kopen en niet mede schuldig te zijn aan de jaarlijkse bomenkap en ontbossing….

Lees ook:
40 jaar groeien, 4 minuten zagen … >>
Wij zijn benieuwd naar uw opinie. Hieronder kunt u reageren op dit artikel en de reacties van andere lezers. 
Uw opinie over een willekeurig onderwerp kunt u ter publicatie aanbieden via de volgende 
pagina >>

Please follow and like us:
error

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
error

Deel dit artikel