di. jan 21st, 2020

Opinie020

Niet links, niet rechts, maar confronterend!

Het zullen je ouders maar zijn…

2 min read

IS kinderen worden over een paar jaar op internet geconfronteerd met de beelden van de verschrikkelijke daden van hun ouders.

De eerste IS kinderen zijn terug in Nederland. Vermoedelijk ernstig getraumatiseerd. Trauma’s waar de ouders volledig verantwoordelijk voor zijn. Hoe ernstig de trauma’s zijn is moeilijk in te schatten, maar je hoeft geen deskundige te weten dat er om verschillende zeer ernstige trauma’s kan gaan.

Trauma 1:
Ervaringen in een oorlogsgebied

Trauma 2: 
 Ondervoeding en slechte lichamelijke ontwikkeling/ oorlogswonden

Trauma 3:          
Verblijf in de kampen

Trauma 4:          
Gescheiden worden van de ouders omdat die in hechtenis worden genomen

Trauma 5:          
Opname in pleeggezin of tehuis

Trauma 6:          
Bewustwording dat ouders in de gevangenis zitten

Trauma 7:          
Bewustwording van de verschrikkelijke daden waar de ouders mee sympathiseerden, meewerkten of waarvoor ze veroordeeld zijn.

De kinderen van de IS ouders kunnen vergeleken worden met de kinderen van Nazi’s en NSB’ers die daardoor ook getraumatiseerd zijn.  Het heeft na de Tweede Wereldoorlog jaren geduurd voordat de trauma’s van de kinderen van de Nazi’s en NSB’er onderkend werden. Uit schaamte werd er veel te lang over gezwegen. Terwijl ook die kinderen volledig onschuldig waren.

IS verbrandt Jordaanse Piloot levend..

Stel je eens voor dat je hoort dat je vader of moeder verantwoordelijk is voor een moord, tientallen moorden, ernstige mishandeling, verkrachting, slavernij, genocide, het onthoofden of levend verbranden van mensen …
Het is niet voor te stellen.. Dat wil niemand zich voorstellen. Toch worden de IS kinderen vroeg of laat met deze keiharde feiten geconfronteerd. Over vijf, tien of twintig jaar zullen ze op internet daar nog filmpjes van zien. Misschien worden ze zelfs nog geconfronteerd met een filmpje waar ze hun ouders op herkennen als dader.

Is het wel in het belang van de kinderen dat de ouders ooit het ouderlijk gezag terug krijgen over deze kinderen? Door ze een minimale gevangenisstraf te geven van 18 jaar is dat te voorkomen. Maar wat is het verstandigste?  Een goede oplossing bestaat niet!  Arme kinderen! Als samenleving hebben we de menselijke plicht om er voor die kinderen te zijn, ze te omarmen en lief te hebben en te steunen. Het zijn slachtoffers van de gruwelijke daden van hun ouders. <<

Ze konden het weten voordat ze vertrokken naar IS gebied.

Lees ook:
Kinderen van foute ouders >>
Het laatste taboe van Nederland >>
Het verdriet van een foute vader >>
Is verbrandt Jordaanse Piloot levend >>


In de zomer van 2014 viel IS de regio Sinjar in Noord-Irak binnen. Hun doel was de Jezidi’s, een gemeenschap met een eigen religie en een eeuwenoude cultuur, uit te roeien. De mannen werden vermoord; vrouwen en meisjes als slaaf verkocht en jongens in IS-trainingskampen gestopt.

Ontdekken dat je vader of moeder een van de daders is en / of medeplichtig…

Wij zijn benieuwd naar uw opinie. Hieronder kunt u reageren op dit artikel en de reacties van andere lezers. 
Uw opinie over een willekeurig onderwerp kunt u ter publicatie aanbieden via de volgende 
pagina >>

Please follow and like us:
error

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
error

Deel dit artikel