zo. jan 19th, 2020

Opinie020

Niet links, niet rechts, maar confronterend!

De LPF-frame klopt niet!

Is de LPF frame integer? Is framen integer?

Er is wat onrust bij Forum voor Democratie. Is dat bijzonder? Welnee! In het recente verleden waren er toestanden bij GroenLinks, D’66, CDA, VVD, PvdA, PVV, Dierenpartij, SP, Denk., etc Conflicten horen bij het werkzame leven en zeker ook bij de politiek.

Het is wel opmerkelijk dat politici en journalisten steeds de problemen van Forum voor Democratie  vergelijken met die van de LPF destijds. ‘LPF- toestanden’. Maar de ‘LPF toestanden’ kan men gewoon niet vergelijken met de andere interne conflicten van een politieke partij. Immers nooit eerder werd een politiekleider een paar dagen voor de verkiezingen vermoord.

Hoewel grote winst voor de toen nog nieuwe partij werd verwacht zijn er zeker tienduizenden mensen op de LPF gaan stemmen door de moord. Daardoor kwamen mogelijk wel 15 personen in de Tweede kamer waarvan dat niet verwacht werd. Bovendien waren veel LPF (Kamerleden) door de moord getraumatiseerd. Een situatie die dus helemaal niet te vergelijken is. De LPF toestanden waren een direct en duidelijk gevolg van de moord. Is dat vreemd?

Je kunt het framen natuurlijk beschouwen als een onderdeel van een politiek spelletje. Maar een politieke discussie moet gaan over de inhoud in plaats van een partij of persoon bewust proberen te beschadigen. Beschuldigingen van discriminatie en racisme worden vaak gebruikt om te framen. Waarom doen Kamerleden geen aangifte van discriminatie of racisme als ze hier iemand openlijk van beschuldigen? Het antwoord is eenvoudig; framen gaat makkelijk, zonder bewijs, bij een aangifte zal men met bewijs moeten komen anders lopen ze zelf imagoschade op en versterken ze de politieke tegenstander.

Aan de integriteit van mensen die steeds proberen te framen om iemand te beschadigen mag je gerust twijfelen en je afvragen wat ze doen als de camera’s niet draaien of niemand meekijkt of luistert…

Wij zijn benieuwd naar uw opinie. Hieronder kunt u reageren op dit artikel en de reacties van andere lezers.
Uw opinie over een willekeurig onderwerp kunt u ter publicatie aanbieden via de volgende pagina >>

Interessante aanvullende informatie:

De lijst Pim Fortuyn >>
Wat is integriteit? >>
Een beetje integer.. >>

Please follow and like us:
error

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
error

Deel dit artikel