vr. apr 3rd, 2020

Opinie020

Niet links, niet rechts, maar confronterend!

Jesse Klaver heeft iets uit te leggen!

1 min read

Goedkoop scoren over de ruggen van de hulpverleners.

In de Volkskrant een interview met Jesé klaver. Hieronder een letterlijke weergave van de eerste alinea’s van dat artikel

Jesse Klaver bracht de jaarwisseling door met de politie in Den Haag. Met agenten was hij bij de briefing op het bureau, in de meldkamer en urenlang op patrouille door de stad. De veldslag die werd voorzien na het afblazen van de vreugdevuren op het strand, kwam er niet. Officieel werd het een relatief normale jaarwisseling. 

Dat is precies het probleem, stelt Klaver op nieuwjaarsdag. ‘Wie denkt dat dit normaal is, moet even een stap terug doen en beter kijken. In die meldkamer weet je niet wat je hoort. In de hele stad zijn brandjes, er wordt vuurwerk gegooid naar brandweerlieden, een politieauto werd beschadigd, het ene na het andere ongeluk komt binnen. Vuurwerk is daarbij niet de enige factor, maar wel een belangrijke. Het draagt in hoge mate bij aan die uiterst onveilige sfeer, in de eerste plaats voor onze hulpverleners. De politiek kan niet blijven wegkijken. ’

Heel Nederland is het natuurlijk met hem eens dat geweld tegen hulpverleners onaanvaardbaar is. Maar toch klopt zijn verhaal niet. GroenLinks heeft tegen een motie gestemd om dat geweld aan te pakken.

Dit vraagt om uitleg. Voorlopig lijkt het een typisch voorbeeld van populisme en goedkoop scoren over de ruggen van de hulpverleners.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
error

Deel dit artikel