di. jan 21st, 2020

Opinie020

Niet links, niet rechts, maar confronterend!

Kletst Thierry Baudet onzin?

3 min read

Ontwijkt men factchecking en debat over filmpje Baudet?

Kletst Thierry Baudet onzin? Dat is een interessante vraag. Na zijn ‘boreale-speech’ werd geprobeerd om gehakt van zijn verhaal te maken. Wekenlang kwam het terug in de media en werden deskundigen geraadpleegd. Ook de andere onderwerpen uit zijn overwinningstoespraak werden kritisch geanalyseerd.  De kritiek was niet mals. Zelfs nu, maanden later, komt het nog terug in de media. Het wordt graag gebruikt door zijn tegenstanders om hem belachelijk te maken. Zelfs door zijn vroeger maatje, en medeoprichter van Forum voor democratie (FVD), Henk Otten.

Uitspraken van Baudet trekken dus veel aandacht en worden kritisch geanalyseerd. Veel politici, maar ook journalisten, hopen hem te betrappen op een enorme uitglijder, waardoor FVD snel weer van het politieke toneel zal  verdwijnen en wat zetels de ‘goede kant’ opschuiven.

Bekijk het FVD filmpje

Opmerkelijk is dat het stil blijft rondom een heel duidelijk filmpje van FVD . Dat filmpje gaat over de stelling dat 97 procent van alle wetenschappers van mening is dat de mens verantwoordelijk is voor de opwarming van de aarde. Baudet fileert deze stelling genadeloos. Volgens hem is dat percentage onjuist en is het onderzoek niet goed uitgevoerd. In het filmpje legt hij heel duidelijk uit waarom dat onderzoek en niet klopt. Volgens hem deugt de analyse van de twaalfduizend rapporten niet.
De bewerkingen van Baudet zijn makkelijk te gemakkelijk te controleren.

Opmerkelijk is dat er nauwelijks een maatschappelijk debat is geweest over dat filmpje van FVD. In de media gaat het elke dag over het klimaat. Het NOS journaal besteedt er elke dag aandacht aan. Maar waarom negeert de media en de politiek de stelling van Baudet? Als hij onzin kletst dan is dat aan de hand van die 12.000 geraadpleegde rapporten aan te tonen. Het is een kwestie van factchecking, door het onderzoek opnieuw uit te voeren. Een wetenschappelijke steekproef kan al snel duidelijkheid verschaffen.
Waarom doet de media dit niet? Waarom doen politici dit niet? Waarom doet het NOS Journaal dit niet?  Waarom reageren de wetenschappers niet? Waarom reageert ons ‘Klimaat EU commissaris Frans Timmermans niet? Als men kan aantonen dat Baudet onzin kletst, dan is het snel met hem en zijn partij afgelopen. In de Tweede Kamer maken ze dan graag ‘gehakt’ van hem! Daarnaast zal dan het draagvlak voor alle klimaatmaatregelen enorm stijgen!
Kom op met de feiten! Ga het onderzoeken! Nederland heeft recht op eerlijke cijfers!

Wat zou het prachtig zijn als Thierry Baudet, Jesse Klaver en Rob Jetten hierover een avond gaan debatteren op de televisie. Maar dan wel een debat gebaseerd op feiten en niet een debat wat wordt bepaald door slimme marketing en communicatie strategieën zoals dat helaas gebruikelijk is. Een debat onder leiding van volstrekt onafhankelijke en deskundige gespreksleiders. Laat ze maar eens debatteren over dat filmpje en die 97 procent! Elke uitspraak dan door een groep van deskundigen laten onderzoeken / factchecken.  Wie stelt moet bewijzen!

Durven Klaver en Jetten dit wel aan? Baudet heeft met zijn filmpje en stelling de eerst stap gezet voor een inhoudelijk debat, maar zijn collega’s durven dat tot op heden niet aan. Ze hebben het niet kunnen en willen weerleggen met feiten. <<

>

Please follow and like us:
error

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
error

Deel dit artikel