di. jan 21st, 2020

Opinie020

Niet links, niet rechts, maar confronterend!

Kneiter-Links: Bezuinigen op daklozen

2 min read

Halsema wil boete van 10 duizend euro voor daklozen!

Uit de berichtgeving blijkt  dat de gemeente Amsterdam overweegt om  te gaan bezuinigen op de allerarmsten uit onze rijke samenleving; de daklozen.

Bezuinigen op mensen in bijna mensonwaardige omstandigheden dat doet een beschaafd stadsbestuur niet. Ik kan mij dan niet voorstellen dat de berichtgeving in de media juist is. Want dat betekent dat we geen empathisch en sociaal stadsbestuur hebben. Een stadsbestuur wat liever geld uitgeeft aan andere leuke prestige projecten, waar ze mee kunnen scoren en opscheppen tijdens een diner of een borrel. Terwijl ze dan weten dat verderop iemand onder een brug ligt, of voor een trein springt of aan een touw bungelt van ellende.

Als het correct is dat Amsterdam overweegt om te bezuinigen op de allerarmsten van de stad, dan is dat zeker nu onbegrijpelijk. Het gaat economisch immers heel goed met ons land. Nederland heeft een riant begrotingsoverschot, de hele wereld is bijna jaloers. Als Amsterdam dan een begrotingstekort heeft dan klopt er iets niet. Dan is er teveel geld uitgegeven.
Maar er kan nooit een reden zijn om te bezuinigen op daklozen. Helemaal geen enkele reden. NOOIT! Als er bezuinigd moet worden, dan maar geen dure brug over het Ij, dan maar geen bomen verplaatsen, maar nieuwe bomen planten, dan maar geen subsidie meer voor musea en andere culturele instellingen, dan maar geen verbouwing van het stadhuis. Dan maar geen chauffeur voor de Burgemeester.

Geen Amsterdammer behoort dakloos te zijn! Er dient altijd fatsoenlijke noodopvang te zijn. Opvang 24 uur per dag, zeven dagen per week en 365 dagen per jaar.
Als de berichtgeving in de media correct is dan geeft ons stadsbestuur, namens de Amsterdammers,  de zwakkeren binnen onze samenleving nog een extra trap richting het afvoerputje.. Het bezorgd mij koude rillingen van afgrijzen!
Ik kan mij ook gewoon niet voorstellen dat de berichtgeving in de media juist is, want dan betekent het ook dat het stadsbestuur wél kiest voor opvang van illegalen, maar niet voor de opvang van ons legale Amsterdammers!  Daarmee vernietigt het stadsbestuur immers ook het draagvlak voor de opvang van illegalen.

Bijna elk jaar vernemen we in de media dat politici met de Kerst een bezoek brengen aan de daklozen. Ze kregen in het verleden dan zelfs de Burgemeester op bezoek tijdens een etentje. Zal het stadsbestuur dat in december nog durven nadat ze bezuinigd hebben op de daklozen?

Willen we als Amsterdammers zo’n stadsbestuur? Een stadsbestuur wat zich ‘kneiter-links’ noemt?


Please follow and like us:
error

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
error

Deel dit artikel