zo. jan 19th, 2020

Opinie020

Niet links, niet rechts, maar confronterend!

Maak van Wallen, Rembrandtplein en Leidseplein een rookvrij gebied!

2 min read

Voorkom nieuwe overlast door instellen rookvrije zones!

Voorkom nog meer overlast!

De kans is groot dat rookruimtes in de horeca al eind september dicht moeten. Een abrupt einde is in zicht voor de rookruimtes in cafés en restaurants, het is een kwestie van een paar dagen. Op 27 september  doet de hoogste rechter uitspraak in een rechtszaak die anti-tabaksorganisatie Clean Air Now heeft aangespannen. De kans is zeer groot dat de ­Hoge Raad de rookruimtes definitief verbiedt. Het ­verbod zal dan nog dezelfde dag ­ingaan.

Het gevolg hiervan zal zijn dat meer mensen meer op straat gaan roken en daar dus overlast gaan veroorzaken. De meeste straten in Amsterdam zijn smal. Het lawaai zal dus veel invloed hebben op de leefbaarheid van smalle straten.

Amsterdam vecht al jaren tegen overlast in de uitgaansgebieden. De overlast zal er.door het aanstaande besluit van de hoogste rechter, toenemen. Daarnaast dreigt rookoverlast te ontstaan in de woningen boven of naast de horeca. Bewoners zijn dan min of meer gedwongen om ramen gesloten te houden.
Amsterdam mag nieuwe extra overlast niet accepteren. Daarom is het verstandig om direct een aantal rookvrije zones in te stellen. Amsterdam kan ballen tonen en zo een positief voorbeeld zijn voor andere grote steden.

Het is natuurlijk wel logisch dat als rookruimtes in de horeca moeten verdwijnen dat ze ook verboden worden op kantoren en in fabrieken. Daar verschil in maken is niet logisch. Dat clean-air Nederland dit niet in de procedure heeft meegenomen is opmerkelijk. De gemeente Amsterdam kan echter beslissen dat in alle haar panden en panden van gesubsidieerde instellingen de rookruimtes moeten verbieden.

De horeca zal natuurlijk weer roepen dat ze door het besluit de omzet zal gaan dalen. Dat is jammer, maar vermoedelijk ook tijdelijk. Daarnaast is de omzet van horeca de laatste jaren gestegen.

Wij zijn benieuwd naar uw opinie. Hieronder kunt u reageren op dit artikel en de reacties van andere lezers.
Uw opinie over een willekeurig onderwerp kunt u ter publicatie aanbieden via de volgende pagina >>

Aanvullende interessante informatie:

Clean air Nederland >>
Campus VU Amsterdam rookvrij >>
Grote kans dat rookruimtes in de horeca eind september al dicht moeten >>
De horeca wil een einde aan álle rookruimtes, hoeveel kans heeft dat? >>
error

More Stories

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may have missed

error

Deel dit artikel