di. jan 21st, 2020

Opinie020

Niet links, niet rechts, maar confronterend!

Na 10, 15 of zefs 20 jaar nog steeds geen oplossing

2 min read

Afval Amsterdam is een politieke keuze!

Al tien, vijftien of twintig jaar, mening Amsterdammer weet kan zich zelfs niet anders herinneren, klagen Amsterdammers over het afval op straat. Overal liggen regelmatig grote bergen met als gevolg dat er veel ongedierte op afkomt.

Een politieke keuze!

Het probleem echt aanpakken en oplossen doet de gemeente niet. Zelfs niet na twintig jaar. Je gaat dan bijna denken dat het een niet op te lossen probleem is. Maar is dat zo?  Nee, natuurlijk niet! Integendeel zelfs! Het is pure politieke onwil. De gemeenteraad wil gewoon liever het geld aan iets anders besteden. Een prestigeproject bijvoorbeeld. Iets waar ze indruk mee kunnen maken. Dat het afvalprobleem na twintig jaar nog niet is opgelost, komt gewoon door politieke onwil en helemaal niets anders.

Natuurlijk, het kost heel veel geld om voldoende ondergrondse containers te plaatsen. Zeker in het centrum. Een ander probleem is dat alle kabels, leidingen etc die in de grond liggen niet nauwkeurig in kaart zijn gebracht en dat het verleggen kostbaar is. Maar het probleem hoeft niet in één jaar opgelost te worden. Gewoon een plan maken voor de komende tien jaar. Een plan van aanpak en uiteraard ook een financieel plan.  Nee, dat betekent niet dat de kosten op de bewoners afgewenteld mogen worden.

Voor bedrijven, met name de horeca, dienen er containers te komen ter vervanging van de plastic zakken. Die hoeven niet de hele dag aan de weg te staan. Met een beetje planning is het niet nodig dat die langer dan 15 minuten buiten staan. Vanuit de ophaalwagen kan makkelijk en automatisch een sms verstuurd worden als men in de buurt is.  Met een handige app en gps kan dat makkelijk.

Het is allemaal een kwestie van willen! Maar ja, de Amsterdamse politici en politieke partijen willen niet!

Please follow and like us:
error

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
error

Deel dit artikel