di. jan 21st, 2020

Opinie020

Niet links, niet rechts, maar confronterend!

Is de oude vertrouwde NOS nog wel te vertrouwen?

2 min read

De nieuwsuitzendingen van de NOS onderbreken al ‘eeuwen’ de meestal linkse programma’s van de de NPO.  Vroeger was de NOS neutraal en kreeg je objectief en eerlijk nieuws.  Vroeger kwam de NOS met feiten! Maar dat lijkt toch echt verleden tijd te zijn.

De NOS  brengt bijna dagelijks nieuws over de klimaatverandering. Elk ‘wetenschappelijk rapport’ over de klimaatverandering krijgt aandacht zonder ook maar één kritische vraag of opmerking.  Al maanden is er in Nederland veel kritiek op het klimaatakkoord, wetenschappers komen met kritische vragen en opmerkingen, maar de NOS negeert dit bijna allemaal.
Heel Nederland vraagt zich af hoe dat allemaal gefinancierd moet gaan worden, maar de NOS ligt daar niet wakker van. Ze negeren de miljoenen opmerkingen op de sociale media en de ‘chocolade letters’van de rechtse media zoals de Telegraaf.

Hierdoor begint toch de vraag te ontstaan of de extreem links actiegroepen niet alleen de politiek zijn binnengedrongen, maar ook de redactie van de NOS.  Vroeger moesten de actiegroepen nog een clubblad of een website onderhouden, nu wekt het de indruk of ze hun verhaal rechtstreeks kunnen inleveren bij de nieuwslezer van het NOS journaal.

De politieke voorkeur van de NOS gaat verder dan de klimaatveranderingen. De berichten over Trump wekken niet de indruk neutraal te zijn.
De ‘journalist van het volk’, Arno Karstens stapt zelfs naar de rechter over de NOS berichtgeving. Lees hier zijn NOS zwartboek.

Wat de NOS in het groot doet, is in het klein waarneembaar bij ons eigen Parool. De berichtgeving lijkt regelmatig gekopieerd te zijn uit het clubblad van GroenLinks of aangeleverd door de afdeling communicatie van de gemeente Amsterdam.

Voor het streven persvrijheid hebben heel veel mensen hun leven verloren..  Onafhankelijke media is noodzakelijk voor het functioneren van de democratie!

Hoe integer is het huidige NOS beleid?

Please follow and like us:
error

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
error

Deel dit artikel