ma. jan 27th, 2020

Opinie020

Niet links, niet rechts, maar confronterend!

Drugs gebruikende ambtenaren

Uw opinie:
Ingediend raadsadres door een van onze lezers

Geachte stadsbestuur,

De gemeente Amsterdam heeft al enkele jaren het project ‘top 600’. Wat mij betreft is dat een prima initiatief omdat je moet blijven investeren in jongeren (en ouderen) die op het criminele pad zijn geraakt. Het is helaas behoorlijk lastig om de criminelen weer op het goede pad te krijgen zodat ze weer volop functioneren in onze maatschappij, in plaats van te eindigen op straat met een paar kogels in hun lijf of in de gevangenis.  Helaas lijkt Amsterdam te wennen aan de liquidaties.  Nog een paar jaar dan zijn de liquidaties net zo ‘normaal’ als het xtc en drugsgebruik. Het laat mij denken aan de Zeedijk ongeveer 30 jaar geleden.

Ambtenaren kopen drugs bij leden Top600?

De gemeente Amsterdam investeert bakken vol met geld in het project ‘Top 600’, ambtenaren van de gemeente en andere instellingen investeren ontzettend veel energie en tijd in het project. Heel lovenswaardig!  Maar is het niet raar dat collega’s, ambtenaren, misschien wel raadsleden, het project wéér bewust saboteren door drugs te kopen van de leden van de ‘Top 600’?  Dat is op zijn zachtst gezegd heel vreemd.  Het maakt het project en de betreffende ambtenaar / raadslid volstrekt ongeloofwaardig.

Ambtenaren dienen te beschikken over een verklaring omtrent gedrag. Die is zelfs nodig om aangesteld te worden. Overtreden ze de wet waardoor ze een strafblad krijgen dan volgt bijna altijd ontslag. Zelfs als ze ‘alleen maar’ een lippenstift hebben gestolen.

Een beetje integer bestaat niet!

Is het dan ook niet logisch dat medewerkers van de gemeente Amsterdam ontslagen worden als ze drugs kopen of gebruiken, zoals dat ook bij de Politie is?
Als het gebruik van drugs verboden wordt voor alle ambtenaren en militairen in Nederland, mensen die werkzaam zijn in de gezondheidszorgen. het onderwijs, en  semioverheidsdiensten, dan breng je de drugshandel en het drugsgebruik een zware klap toe.
Daarnaast stopt het normaliseren van drugsgebruik dan ook.

Nogmaals het is niet normaal dat de gemeente Amsterdam investeert in de Top 600 en dat medewerkers van de gemeente klant zijn van deze criminelen.
Ik verzoek de gemeente Amsterdam om zo’n verbod in te stellen. Wil de gemeente Amsterdam dat niet, dan zit er verder niets anders op dan te stoppen met het project ‘top 600’. U kunt dan niet meer van de Amsterdammers verwachten dat ze belasting betalen voor dit project.

Het lijkt mij zinvol en interessant om het bureau integriteit van de gemeente Amsterdam, voor behandeling van dit raadsadres in de gemeenteraad, om advies te vragen.

Een Amsterdammer

Wij zijn benieuwd naar uw opinie. Hieronder kunt u reageren op dit artikel en de reacties van andere lezers.
Uw opinie over een willekeurig onderwerp kunt u ter publicatie aanbieden via de volgende pagina >>

Aanvullende interessante informatie:

Wat is de Top 600 >>
Toespraak Ien Dales; Een beetje integer bestaat niet >>
Hoe relevant is de speech van Ien Dales over integriteit nog?

Please follow and like us:
error

1 thought on “Ontsla drugsgebruikende ambtenaren

  1. Iedereen is schuldig aan criminaliteit wanneer je drugs gebruikt. Het leven is niet zo slecht zonder drugs maar als ambtenaar moet je je rotschamen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
error

Deel dit artikel