vr. apr 3rd, 2020

Opinie020

Niet links, niet rechts, maar confronterend!

ParoolSchaamte

2 min read

Verbeter de wereld, begin bij jezelf!


Heeft u ook last van Parool schaamte? We lezen regelmatig over vliegschaamte, vleesschaamte, cappuccinoschaamte etc. Maar ik heb last van Paroolschaamte en daar schrijft het Parool niet over. Daarom maar mijn bijdrage voor opinie020.

Elke dag ontvangen duizenden Amsterdammers nog de papierenversie van het Parool. Een fanatieke bezorger scheurt dan door de stad op zijn scooter van deur tot deur. Elke keer een flinke stoot vervuilende walm achter zich latend. Het zijn elke dag honderden scooters alleen al in Amsterdam. Die scooters zijn nog maar een klein onderdeel van alle vervuiling. De grondstoffen van de krant moet gewonnen, bewerkt en vervoerd worden, daarna bedrukt, vervoerd naar de verspreiders en vervolgens bezorgd een bestelauto ze weer bij de bezorgers. Het productieproces, vrachtauto’s, bezorgscooters, het pand van de drukkerij, ze belasten allemaal het milieu.

Na een dag belandt die krant weer bij het afval of oud papier. Het verwerken van de krant bij het afval of het oud papier is eveneens belastend voor het milieu. Voor dat proces is een afvalverbrander nodig, niet alleen het pand maar het ook het verbranden en of recyclen is belastend. Allemaal een flinke en vooral onnodige belasting voor het milieu, voor 30 minuten leesplezier.
En dat allemaal in 2019, het jaar waarin het Parool bijna elke dag schrijft over het milieu en dat regelmatig doet met een belerend ‘GroenLinks’ vingertje. Is het spreekwoord: ‘verbeter de wereld en begin bij jezelf’, niet van toepassing?
Waarom bestaat die papieren krant? Iedereen heeft een computer, smartphone en bijna iedereen heeft wel een Ipad. Een papierenkrant is dus niet meer nodig. Dat kan je van de varkens- en kippen boeren niet zeggen, maar die moeten wél halveren…
Het Parool moet zich schamen!


Marcel Meertens
Amsterdam

Wij zijn benieuwd naar uw opinie. Hieronder kunt u reageren op dit artikel en de reacties van andere lezers.
Uw opinie over een willekeurig onderwerp kunt u ter publicatie aanbieden via de volgende pagina >>

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
error

Deel dit artikel