do. nov 14th, 2019

Opinie020

Niet links, niet rechts, maar confronterend!

Petitie: Geen Amsterdammer mag dakloos zijn!

Bij daklozen denkt bijna iedereen aan psychiatrische patiënten, junks en alcoholisten. Maar dat was vroeger zo! Door het enorme tekort aan woonruimte raken steeds meer hardwerkende Amsterdammers, die volop in de samenleving staan, dakloos.
Dakloos, terwijl ze een goede baan hebben met een normaal inkomen en geen schulden. Ze zwerven van vriendenbank, naar vriendenbank en soms kunnen ze terecht bij de opvangplaatsen van de gemeente. Maar die zitten overvol en moeten steeds vaker mensen weigeren.

Geen Amsterdammer mag dakloos zijn! De gemeente werkt momenteel hard en voortvarend aan de opvang van illegalen en vergunninghouders, maar zogenaamde zelfredzame Amsterdammers moeten zich zelf zien te redden. Hoe dan? Het lukt zelfs de normaal zelfredzame Amsterdammers niet. Amsterdammers met een goede opleiding, goede sociale vaardigheden,  normaal inkomen en sociale contacten. 
De gevolgen zijn dramatisch en mensonterend! Het verlies van werk, gezondheid, sociale contacten etc.

Geen Amsterdammer mag dakloos zijn! Teken de petitie waarin de gemeente wordt opgeroepen om binnen 6 maanden met een plan te komen om dit probleem binnen drie jaar volledig en definitief op te lossen.

Geen Amsterdammer mag dan nog dakloos zijn! De gemeente moet voor opvang van de Amsterdammers zorgen die minimaal gelijkwaardig is aan die van gedetineerden in een ėėnpersoonscel en met mogelijkheden voor een gezonde voeding.
Voor die noodopvang mag de gemeente natuurlijk  een vergoeding vragen als de dakloze Amsterdammer dat kan betalen. 

Wie is een Amsterdammer? Voor welke Amsterdammer?
Degene die op het moment van dakloos worden minimaal één jaar ingeschreven staan als legaal en feitelijk inwoner van de gemeente Amsterdam.


Geen Amsterdammer mag dakloos zijn, teken daarom de petitie en motiveer daarmee de gemeente Amsterdam om binnen 6 maanden met een plan te komen zodat over drie jaar geen Amsterdammer meer dakloos is.

Teken de petitie >>>

Geen Amsterdammer mag dakloos zijn is een initiatief van de redactie en medewerkers van opinie020.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
error

Deel dit artikel