zo. jan 19th, 2020

Opinie020

Niet links, niet rechts, maar confronterend!

Rapport Hemel: Verwachtingen waren hoog, teleurstellingen veel hoger!

2 min read

Rapport Zef Hemel kan door de shredder!

Maandenlang was vooral het centrum vol spanning in afwachting van het rapport van Zef Hemel. Gehoopt en verwacht werd dat eindelijk iets zou gaan gebeuren om de overlast in het centrum te verminderen. Een onafhankelijk advies werd verwacht, met daarin minimaal een aantal maatregelen voor een snelle resultaten. Een rapport met goede analyses, gebaseerd op feiten en (wetenschappelijk) onderzoek.

Zef Hemel

De teleurstellingen zijn veel groter dan de verwachtingen waren. De voorstellen zijn zeer discutabel en de kans is uitermate groot dat, bij verwezenlijking van die voorstellen, het toerisme in Amsterdam nog verder gaat toenemen. Voorstellen worden gedaan op basis van aannames, niet op feiten en onderzoek.  Het rapport is nattevingerwerk! Hij heeft met veel mensen gepraat, maar niet geluisterd!

De toeristen die nu de Wallen bezoeken gaan echt niet naar de Zuid-As voor mooie nieuwe architectuur of een museum. De toeristen komen vooral naar Amsterdam omdat hier zogenaamd alles kan; Seks, drugs en Rock & Roll. Amsterdam heeft immers het imago van een pretpark! Een pretpark waar alles kan en handhaving ontbreekt. Een pretpark waar de toerist de baas is!

Hemel heeft vooral een oplossing gezocht in zijn vakgebied, maar geen analyse gemaakt van de problemen  in de stad. Daarom is nattevingerwerk! Het rapport is snel in elkaar geflanst. Voor de poen?

Het centrum van Amsterdam is te klein voor het spreiden van toeristen. Om dat te realiseren moet je samenwerken met de omliggende plaatsen en steden. Almere moet bijvoorbeeld een mooi en groot internationaal museum krijgen, maar ook uitgaansgelegenheden met een internationaal karakter. Waarom niet een universiteit verhuizen naar Almere?
De verbindingen met Almere moeten daarvoor verbeterd worden. Misschien moet we ook gaan spreken van Amsterdam-Almere. ‘
Amsterdam-Almere’ zal dan ook hotels moeten bouwen, niet Amsterdam!

Het rapport van Hemel is broddelwerk. Complete verspilling van geld en energie. De vraag is nu, wat is hiervan de oorzaak?  Welke opdracht heeft hij van de gemeente gekregen? Is de gemeente Amsterdam opnieuw opzoek naar een prestige project?  Een project waar bijvoorbeeld Halsema, als ze over 5 jaar er mee stopt, haar naam aan wil verbinden? Dat kan ze beter doen door te gaan handhaven en de raamprostitutie te verbieden in het centrum. Dan gaat ze de geschiedenisboeken in als een Burgemeester met ‘ballen’ en lef!

Opinie020 gaat een WOB verzoek indienen om zo te achterhalen welke opdracht Zef Hemel exact kreeg. Daarnaast willen we weten wat dit broddelwerk de Amsterdammers gekost heeft. Dat geld had beter besteed kunnen worden aan handhaving! < Volg ons op Facebook en Twitter

Lees ook:
Het rapport van Zef Hemel

Wij zijn benieuwd naar uw opinie. Hieronder kunt u reageren op dit artikel en de reacties van andere lezers. 
Uw opinie over een willekeurig onderwerp kunt u ter publicatie aanbieden via de volgende pagina >>

Please follow and like us:
error

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
error

Deel dit artikel