di. jan 21st, 2020

Opinie020

Niet links, niet rechts, maar confronterend!

Referendum Politie inzet

1 min read

Referendum over Politie inzet bij voetbalwedstrijden en andere commerciële evenementen.

Schokkend nieuws woensdag. Burgemeester Halsema snijdt in opsporingscapaciteit van de Politie. Terwijl Bewoners meer Politie en handhaving willen, kiest de gemeenteraad voor het tegenovergestelde. Onbegrijpelijk! De uitstroom bij de Politie komt niet onverwacht en was al tien jaar geleden te voorzien. Amsterdam heeft door wanbeleid een groot probleem.

Heel opmerkelijk is dat bij voetbalwedstrijden ontzettend veel Politie wordt ingezet. De agenten die hiervoor worden ingezet kunnen geen opsporingswerkzaamheden verrichten. De Amsterdammers zijn hiervan de dupe. Ajax is een commercieel beursgenoteerd bedrijf, met miljoenen op de bank en spelers die meer verdienen dan onze hele gemeenteraad bij elkaar en meer dan het gehele Kabinet Rutte 3.Het is dan ook niet meer dan logisch dat de gemeente Amsterdam stopt met het inzetten van agenten bij voetbalwedstrijden en evenementen zoals ADE. De betreffende organisaties van deze commerciële evenementen moeten zelf maar gaan zorgen voor de opvang en begeleiding van de bezoekers. Willen ze dat niet, dan ook geen vergunning meer verstrekken.

Omdat het een hele ingrijpende keuze is zal hiervoor draagvlak moeten zijn in de stad.  Het is daarom raadzaam om hierover een bindend referendum te organiseren. Dat moet D66 als muziek in de oren klinken!

Lees ook:
Minder agenten in Amsterdam >>

Transferwaarde Ajax spelers >>

Wij zijn benieuwd naar uw opinie. Hieronder kunt u reageren op dit artikel en de reacties van andere lezers. 
Uw opinie over een willekeurig onderwerp kunt u ter publicatie aanbieden via de volgende 
pagina >>

Please follow and like us:
error

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
error

Deel dit artikel