zo. jan 19th, 2020

Opinie020

Niet links, niet rechts, maar confronterend!

Rutte moet wietexperiment voorleggen aan de kiezer

2 min read

Eisen stellen aan de verpakking

D’66 heeft een nieuw kroonjuweel, namelijk het wietexperiment. Er is amper een deskundige te vinden die gelooft in het experiment. Daarnaast zijn de ervaringen in Canada dat legale wiet verkoop geen invloed heeft op de criminaliteitscijfers.
Het wietexperiment heeft D’66 afgedwongen bij de kabinetsformatie en je kunt natuurlijk zeggen ‘afspraak is afspraak’. Maar omdat een handvol gebruikers graag wietverkoop wil legaliseren is dat geen reden om daar ook naar te streven. Dit is immers echt een probleem wat Nederland niet alleen kan oplossen. Hier is in Europa overeenstemming voor nodig en die gaat er zeker niet komen. Dat is uitgesloten.
Opmerkelijk dat juist D’66, waarvan bekend is dat ze Nederland en de andere Europese landen willen opheffen om als één gezamenlijk land door te gaan, zich nu helemaal niets van Europa en de rest van de wereld wil aantrekken. Het is volstrekt onrealistisch om te denken dat het wél kan. Het is triest dat dit maar niet tot de D’66 wil doordringen.

Het is ook D’66 die al jarenlang streeft naar minder overheid, waardoor Politie en Justitie gemarginaliseerd zijn. De criminelen hebben Brabant, Limburg, Zeeland en de grote steden al overgenomen met hun drugshandel. In Amsterdam wordt bijna elke week hierdoor wel iemand afgeknald. Dat is niet te stoppen door de verkoop van wiet toe te staan. Iemand die dat geloofd is heel naïef en zadelt de komende generaties op met een alsmaar groeiende criminaliteit. Die criminaliteit is dan nog moeilijker terug te dringen is.

D’66 is doof voor ervaringen uit het buitenland, de internationale opinie, en het oordeel van deskundigen. Hoe kan dat?

Rutte moet persoonlijk ingrijpen

Rutte mag niet draaien en moet zich natuurlijk houden aan zijn afspraken. Maar hij kan het natuurlijk wel voorleggen aan de kiezer.
Laat de Nederlanders kiezen of ze de verkoop van wiet willen legaliseren of niet.
Laat Nederlanders kiezen of ze de huidige absurde coffeeshop constructies willen continueren!
Laat Nederland kiezen of de overheid een paar miljard moet investeren om de criminaliteit aan te pakken, zodat uit  Limburg, Brabant, Zeeland en de grote steden de criminelen worden verdreven. Laat Nederland kiezen of in de genoemde provincies Politie en het leger, wijk voor wijk alle wietplantages huis voor huis gaan opsporen en opruimen.

Dat kan in een prachtig bindend referendum, maar als D’66 geen bindend referendum wil, dan maar door nieuwe verkiezingen.  Het is dan nog maar eens de vraag of D’66 terugkeert in de Tweede Kamer.

Toekomstige generaties:
Nederland is het verplicht aan toekomstige generaties om nu de criminaliteit hard aan te pakken en terug te dringen. Dat gaat niet lukken door de verkoop van wiet in Nederland te legaliseren.

Wij zijn benieuwd naar uw opinie. Hieronder kunt u reageren op dit artikel en de reacties van andere lezers.
Uw opinie over een willekeurig onderwerp kunt u ter publicatie aanbieden via de volgende pagina >>

Aanvullende interessante informatie:

Experiment gesloten coffeeshopsketen (wietexperiment) >>
D’66 is voor een referendum >>

Please follow and like us:
error

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
error

Deel dit artikel