ma. feb 24th, 2020

Opinie020

Niet links, niet rechts, maar confronterend!

Fakenieuws en stemmingmakerij in de media.

De afgelopen dagen werd Nederland opgeschrikt door berichten in de media met betrekking tot het slachten van varkens. Een paar afschuwelijk voorbeelden werden uitgebreid beschreven. Natuurlijk een varken levend koken is gruwelijk en moet vermeden worden. Daar kan geen meningsverschil over bestaan.
Maar hoe vaak gebeurd dit soort misstanden?  Elke dag? Elk uur? Eens per maand?  Om welk percentage gaat het? Die informatie ontbreekt steeds. De activistische redacties vermelden die feiten niet.
Overal waar mensen werken worden onnodige fouten gemaakt en in alle beroepen. Dat is niet te vermijden. Van belang is om het aantal fouten te beperken, maar nul fouten maken is voor niemand haalbaar. Zelfs voor u niet!

In het artikel van de Volkskrant van zaterdag 18 januari worden een paar fouten omschreven. Het werkelijk aantal zal zeker hoger liggen. Maar zal het meer zijn dan 0,00001 procent van alle slachtingen in Nederland?  Oordeel zelf aan de hand van de CBS cijfers.


Natuurlijk mag de media ook fouten maken. Maar voordat ze publicaties van activisten letterlijk overnemen is het toch belangrijk dat ze even de feiten controleren. Dat achterwege laten is toch een soort plichtsverzuim. Liegen en bedriegen. Je mag het ook fakenieuws noemen.


Vliegschaamte
Deze week werd ook duidelijk dat de toenemende vliegschaamte, een populiar onderwerp van verschillende kranten en de actualiteitenrubriek Eenvandaag, complete onzin is. De Nederlanders vliegen steeds meer in plaats van minder. Vliegschaamte komt misschien wel voor, maar is dat meer dan 0,0001 procent van de Nederlandse bevolking?
De Vara komiek Dolf Janssen viel deze week volledig door de mand na zijn hypocriete oproep om niet meer te vliegen. Vermoedelijk zijn grootste afgang in zijn carrière. Zelf stapt hij regelmatig in het vliegtuig.


Lees ook:
CBS cijfers varkensstapel in Nederland>>
– CBS Factsheet Varkensstapel>>
Hoe hypocriet is Dolf Jansen? >>

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
error

Deel dit artikel