di. jan 21st, 2020

Opinie020

Niet links, niet rechts, maar confronterend!

Weg met die verschrikkelijke voedselbanken!

2 min read

Voedselbanken Niet normaliseren!

Het lijkt een sympathiek voorstel van Niels Ras (Parool 23 december) om de reiskosten naar de voedselbanken te vergoeden. Maar het is ronduit een verschrikkelijk én schandelijk voorstel. Het versterkt wéér het normaliseren van voedselbanken. Voedselbanken in Nederland zijn ronduit een schande en moeten allemaal zo snel als mogelijk verdwijnen. Liefst vandaag nog! 

Ras kan zich als lid van de stadsdeelcommissie beter inzetten tot het overbodig maken van de voedselbanken in plaats van het normaliseren ervan.  Zijn partij, die deel uit maakt van het Kabinet, kan het initiatief nemen voor een paar wetswijzigingen. Bijvoorbeeld: verhoging van de beslagvrije voet, beperken van incassokosten, bij betalingsachterstand huur / hypotheek en energiekosten deze  inhouden van uitkering / salaris.


Alle deskundigen zijn het er over eens dat door het huidige systeem de schulden onnodig oplopen omdat het voor bedrijven een soort verdienmodel is geworden. Men verdient veel geld om schulden onnodig te laten stijgen totdat mensen bijna verhongeren en aangewezen zijn op liefdadigheid. Uiteindelijk draait de samenleving dan weer op voor de kosten, maar dan zijn de zakken van de incassobedrijven al royaal gevuld.


Door deze mensen te steunen met budgetcoaches, snellere schuldsanering, bewindvoering, het verder beperken van de incassokosten en het verhogen van de beslagvrijevoet, kan de overheid zelfs geld besparen én de mensen helpen. Daarnaast worden de rechtbanken hierdoor flink ontlast.


De partij van Niels Ras, D66, heeft niets gedaan om dit probleem op te lossen. Wat Ras graag wil als lid van de stadsdeelcommissie is deze voedselbankellende nog verder normaliseren. Dat is ronduit een schande en mensonwaardig. Graag een voedselbankvrij Nederland vanaf 2020!

Please follow and like us:
error

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
error

Deel dit artikel