di. jan 21st, 2020

Opinie020

Niet links, niet rechts, maar confronterend!

Voedseltekort gaat deze eeuw fors toenemen

1 min read

Voedselbehoefte zal enorm stijgen

Een van de vele hoofdbrekens over de toekomst is of de wereld 11 miljard mensen kan voeden, terwijl dat nu al niet volledig lukt met 7,5 miljard. Daar bovenop komt nog eens dat mensen langer en dikker worden waardoor ze dagelijks meer calorieën moeten consumeren. Per dag wordt dat zo 18 procent calorieën meer.
Concreet betekent dit dat, aan het einde van deze eeuw, de voedselbehoefte 80 procent hoger is dan nu. Tachtig procent!
Het bovenstaande is gebaseerd op de berekeningen van professoren Luz Depenbusch en Stephan Klasen zoals onlangs gepucliceerd in het vakblad Plos One

De kip met de gouden eieren moet je niet slachten... <br>beeld: thinkstock

In Nederland is op dit moment een discussie gaande over het inkrimpen van de landbouwsector met maar liefst 50 procent. Dat is niet alleen schadelijk voor de Nederlandse economie, maar ook voor de internationale voedselvoorziening.
Wat zijn gevolgen hiervan voor de lange termijn?
Wereldwijd moet er juist meer voedsel geproduceerd worden in plaats van minder.  Slacht Nederland niet de ‘kip met de gouden eieren’?

D66 en GroenLinks willen de veestapel in Nederland zo snel mogelijk halveren in verband met de stikstofproblematiek. Maar wat is dan de oplossing voor de voedselbehoefte? Er moet juist meer in plaats van minder voedsel geproduceerd worden. Wat zijn de oplossingen van deze partijen?
Hebben onze kleinkinderen nog wel voldoende te eten aan het einde van deze eeuw?

Lees ook:

Please follow and like us:
error

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
error

Deel dit artikel