di. jan 21st, 2020

Opinie020

Niet links, niet rechts, maar confronterend!

Vuil spel van D’66

2 min read

De bevolking opzetten tegen de boeren

Niet integer

Deze week was Nederland onder de indruk van het boerenprotest. De boeren komen in opstand tegen de plannen van D’66 om de veestapel minimaal te halveren. In de omgeving van de boerderijen zal dan het stikstofgehalte dalen. Maar uiteindelijk zal er geen koe, geen varken en geen kip minder door gefokt worden. Het buitenland zal dan veel milieu onvriendelijker, minder efficiënt en veel duurder het fokken overnemen.
Weinig aandacht in de media voor het vuile politieke spel van D’66. Deze club verkondigt nu opeens dat het tekort aan woonruimte opgelost kan worden door de veestapel te halveren. Dat is complete onzin en pure stemmingmakerij! Het is een onnatuurlijke koppeling. Beide problemen hebben niets met elkaar te maken. De nu al tientallen jaren durende woningnood, die was er al bij de kroning van Beatrix, is een bewuste politiek keuze en heeft niets met de boeren te maken. De landelijke politiek heeft niets gedaan om de woningnood op te lossen. Het beleid van de laatste jaren, enthousiast gesteund door D’66 heeft het probleem groter gemaakt waardoor de huren en de verkoopprijzen extreem omhoog gingen. Met als gevolg dat mensen met een modaal inkomen niet meer kunnen kopen, gepensioneerden met een huurwoning in de armoede terecht komen en steeds meer hard werkende mensen met een goed inkomen dakloos worden.

Het koppelen van de woningnood aan het stikstof probleem is het verschuiven van politiek wanbeleid naar de boeren. Het is stemmingmakerij en het bewust creëren van maatschappelijke verdeeldheid. Hoe integer is dat?

Wij zijn benieuwd naar uw opinie. Hieronder kunt u reageren op dit artikel en de reacties van andere lezers. 
Uw opinie over een willekeurig onderwerp kunt u ter publicatie aanbieden via de volgende pagina >>

Please follow and like us:
error

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
error

Deel dit artikel