zo. jan 19th, 2020

Opinie020

Niet links, niet rechts, maar confronterend!

VVD en handhaving, voorschrijdend inzicht of berekende strategie?

2 min read

Is het voortschrijdend inzicht van de VVD oprecht?

Sinds de laatste gemeenteraadsverkiezingen zit de VVD in de oppositie. Dat is voor elke politieke partij wel eens goed. Je merkt dan snel dat ze beter hun best gaan doen om eens bij de kiezers te gaan luisteren wat er allemaal leeft.
Zo is dat ook bij de Amsterdamse VVD. Voorheen negeerden ze de oproepen van bewoners om meer te handhaven en waren ze vooral gericht op de ondernemers. Alles moest kunnen. Met als gevolg: ‘de oerknal van de Nutella explosie’. De gevolgen van dat VVD beleid is voor alle Amsterdammers duidelijk.
Ook het AIRBNB drama in onze stad is mede te wijten aan de VVD.

Handhaving kreeg van de VVD nooit voldoende aandacht. Daar is de laatste tijd verandering in gekomen door de inzet van VVD gemeenteraadslid Rik Torn. Hij bestookt het college met kritische vragen en voorstellen met betrekking tot handhaving.  Dat is natuurlijk een verbetering, maar hij kiest niet voor keiharde garanties, zoals bijvoorbeeld handhavingszekerheden.

Handhaven is gewoon de wet uitvoeren, als overheid doen waarvoor je bent ingehuurd. De gemeente Amsterdam doet dat niet. Ze geven liever het geld uit aan prestige projecten, de VVD liep daar jarenlang zelfs in voorop.

Wat kunnen we in de toekomst verwachten van de VVD met betrekking tot handhaving?  Is hun voortschrijdend inzicht tijdelijk en verdwijnt het als ze weer in het college zitten? Durven ze keiharde garanties te geven? Of gaan ze draaien en laten ze communicatie- en marketingmedewerkers weer slimme teksten verzinnen om de burgers te misleiden? Of gaan ze maatregelen uitstellen door nieuw onderzoek te gelasten? Het zijn bekende politieke trucs waarin ook de VVD zeer bedreven is!

Houdt de VVD wel van de stad?

Rik Torn

Houdt de VVD wel van de stad en de bewoners? Of ziet de VVD zich toch meer als de beheerder van pretpark en de stad als een verdienmodel? Zijn de nieuwe handhavingsplannen een afleidingsmanoeuvre of een zoethoudertje?

Van de VVD is bekend dat ze geduldig kunnen zijn en stapje voor stapje over een langere periode hun plannen er toch doorheen drukken. Ze onderhandelen heel slim. Handhaving is een belangrijk item in de stad, is dat nu echt doorgedrongen binnen de VVD of zien ze het een onderdeel van strategie om weer macht in de Stopera te verwerven?

Wij denken het laatste! Daarom gaan we de VVD en Rik van Torn vanaf nu zeer kritisch volgen.

Wij zijn benieuwd naar uw opinie. Hieronder kunt u reageren op dit artikel en de reacties van andere lezers.
Uw opinie over een willekeurig onderwerp kunt u ter publicatie aanbieden via de volgende pagina >>

Aanvullende interessante informatie:

De oorknal van de Nutella explosie in Amsterdam (AT5) >>>
Twitter acccount Rik Torn >>
Profiel Rik Torn >>
Plannen veiligheid handhavers geen VVD-verkiezingsretoriek >>
Voorstel handhavingszekerheden >>


Een wafel met een zeer vervelende nasmaak voor alle Amsterdammers en de VVD

Please follow and like us:
error

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
error

Deel dit artikel