vr. apr 3rd, 2020

Opinie020

Niet links, niet rechts, maar confronterend!

Wietverpakking

1 min read

Drugs niet verheerlijken!

Hoewel de overheid met alle middelen het roken probeert te ontmoedigen en een rookvrije samenleving wil, start uiterlijk in 2020 een proef met legalisatie van wiet. Dit heeft D’66 afgedwongen tijdens de Kabinetsformatie. Zonder ingrijpen van de minister van gezondheidszorg wordt binnenkort de wiet verkocht zonder een waarschuwing op de verpakking. Daarom een pleidooi om, net zoals op de verpakking van sigaretten, waarschuwingen te plaatsen dat het zeer schadelijk is voor de gezondheid. Daarnaast, net zoals dat bij de sigaretten verplicht wordt, de verpakking neutraliseren. Dus in het zwart, geen logo’s en alleen maar gezondheidswaarschuwingen.

De gedoogde coffeeshops, met de gedoogde vreemde achterdeurconstructie, natuurlijk ook verplichten te verkopen in dezelfde verpakking, maar er dan een volgende vermelding aan toevoegen:
Door het kopen van deze (soft)drugs steunt u de (zware) criminaliteit en brengt u uzelf, uw familie en de samenleving ernstige schade toe.

Bij de ingang grote evenementen zoals ADE kan de gemeente Amsterdam en of de organisatie borden plaatsen met een vergelijkbare tekst. Bijvoorbeeld:

Door het kopen van (soft)drugs, XTC en harddrugs steunt u de (zware) criminaliteit en brengt u uwzelf, uw familie en de samenleving ernstige schade toe.
<<

Wij zijn benieuwd naar uw opinie. Hieronder kunt u reageren op dit artikel en de reacties van andere lezers.
Uw opinie over een willekeurig onderwerp kunt u ter publicatie aanbieden via de volgende

2 thoughts on “Wietverpakking

  1. Drugsgebruikere moeten hun verantwoordelijkheid nemen. XTC is een crimineel product! Je bent strafbaar als je gestolen goederen koopt van criminelen. Waarom ben je dan niet strafbaar als je XTC koopt van criminelen?

    In Amsterdam worden 40.000 lijntjes gesnoven per dag, zoveel Nutella wafels worden er niet verkocht, maar dat beschouwen de ‘yoga-snuivers’ wel als een probleem.

  2. Amsterdammers klagen over te weinig handhaving, maar ze hebben bijna allemaal het telefoonnummer van een dealer onder een sneltoets opgeslagen. Heel hypocriet!
    Elk telefoontje naar een dealer betekent meer criminaliteit en ondermijning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
error

Deel dit artikel